nieuws

Kwart polisvoorwaarden autoverzekeringen leesbaar

Archief

Autoverzekeraars boeken vooruitgang bij het versimpelen van de taal in hun polisvoorwaarden. Van de 42 verzekeraars voldoen er 11 aan de leidraad van de AFM, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Verzekeringssite.nl. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 2010 toen slechts 4 autoverzekeraars begrijpelijk en duidelijk hun voorwaarden omschreven. Onna-Onna, Allsecur en Hema scoren het best op dit vlak.

Kwart polisvoorwaarden autoverzekeringen leesbaar

Bij 25% van de verzekeraars ligt het taalniveau van de polisvoorwaarden op B1 en B2. Dat betekent dat 80% van de Nederlanders deze informatie begrijpt. Voor driekwart van de verzekeraars geldt echter nog dat 60% van de Nederlanders niet uit de voorwaarden kan op maken wat de rechten en plichten van de verzekering zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.