nieuws

Huurders scharen zich achter Wonen 4.0

Archief

De achterban van de Woonbond heeft als laatste partij het groene licht gegeven voor het hervormingsplan Wonen 4.0. Tijdens een vergadering van de verenigingsraad toonde 72% van de leden zich voorstander van het plan dat de knelpunten op de woningmarkt moet oplossen.

Huurders scharen zich achter Wonen 4.0

Eerder schaarden de achterbannen van mede-initiatiefnemers Vereniging Eigen Huis, corporatiekoepel Aedes en de makelaarsclubs NVM, Vastgoed Pro en VBO zich al achter het plan. De vergadering van de Woonbond was het sluitstuk van een reeks bijeenkomsten waarbij de leden hun mening konden geven over Wonen 4.0. Friesland was de enige provincie waar de huurders in meerderheid tegen het akkoord stemden.
Binnen Wonen 4.0 wordt de hypotheekrenteaftrek in 30 jaar afgebouwd en stijgen de huren geleidelijk naar een waarde die beter past bij de woning. Ter compensatie moet er zowel voor huurders als kopers een woontoeslag komen. Ook de verlaging van de inkomstenbelasting draagt hieraan bij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.