nieuws

‘Gewenste eenheid in privacywetgeving pakt negatief uit’

Archief

Het voorstel van de Europese Commisie om meer eenheid aan te brengen in de nationale privacywetgeving van de EU-lidstaten berokkent verzekeraars en consumenten schade. Het Verbond van Verzekeraars ondersteunt de grote lijn van het voorstel maar is bang dat de regeling de verwerking van bijzondere persoonsgegevens beperkt, zo schrijft het Verbond in een brief aan de Tweede Kamer.

‘Gewenste eenheid in privacywetgeving pakt negatief uit’

De voorgestelde beperkingen bij medische en strafrechtelijke gegevens zorgen er volgens het Verbond voor dat bepaalde verzekeringen niet meer kunnen worden aangeboden en uitkeringen niet meer kunnen worden gedaan. Dit zou onder meer gelden voor levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
Op grond van het Europese voorstel is verwerking van strafrechtelijke gegevens helemaal niet meer toegestaan voor verzekeraars. "Het verwerken van deze gegevens is echter essentieel in het kader van preventie en bestrijding van verzekeringsfraude, zodat premies betaalbaar blijven", aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.