nieuws

Gevolgen keuze uitvaartondernemer beter in beeld

Archief

Uitvaartondernemers en natura-uitvaartverzekeraars gaan de klant beter en sneller informeren over de financiële aspecten van een uitvaart. Ze hebben hiervoor het ‘protocol transparantie’ ondertekend. Vooral bij de keuze voor een andere uitvaartverzorger dan die aan de verzekeraar is verbonden, komen nabestaanden vaak voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Gevolgen keuze uitvaartondernemer beter in beeld

Als nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartondernemer profiteren ze niet van de inkoopvoordelen die de natura-uitvaartverzekeraar doorgaans weet te realiseren. De verzekeraar keert in plaats daarvan vaak een bedrag uit dat lager is dan verwacht.
In het protocol hebben verzekeraars en uitvaartondernemers afgesproken nabestaanden zo snel mogelijk -binnen 24 uur op werkdagen- te informeren over de financiële gevolgen van hun keuze. Het Verbond van Verzekeraars en de brancheorganisatie van uitvaartondernemers BGNU zien toe op de naleving van de afspraken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.