nieuws

Drie op tien Belgische pensioenfondsen in problemen

Archief

Dertig procent van de pensioenfondsen in België heeft te weinig financiële reserves. Van de 220 Vlaamse en Waalse fondsen hadden er 66 eind vorig jaar een verplicht herstel- of saneringsplan, omdat ze te weinig vermogen hebben tegenover hun verplichtingen. Daarmee is het aantal Belgische pensioenfondsen met onderdekking in een jaar tijd verdubbeld. 

Drie op tien Belgische pensioenfondsen in problemen

Volgens de Belgische toezichthouder FSMA is sterke toename van het aantal probleemfondsen te wijten aan een daling van de beurskoersen. De toezichthouder verwacht voor 2012 nog geen herstel van de vermogenspositie bij de fondsen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.