nieuws

AFM wil kwaliteitsstempel voor pensioenregelingen

Archief

De AFM staat achter de verbeteringen in de communicatie over pensioenregelingen die het ministerie van Sociale Zaken dinsdag aan de Tweede Kamer heeft voorgesteld, maar zou die graag aangescherpt zien. Zo wil de toezichthouder dat deelnemers een indicatie krijgen van de kwaliteit van hun pensioenregeling.

AFM wil kwaliteitsstempel voor pensioenregelingen

"Deelnemers moeten weten wat de kwaliteit is van hun pensioenregeling, zodat zij rekening kunnen houden met een eventueel tegenvallende pensioenaanspraak en indien nodig tijdig actie kunnen ondernemen", zegt de AFM, die aangeeft dat de kwaliteit van de verschillende regelingen sterk verschilt. "Daarom pleiten wij voor een verplichte en vergelijkbare kwaliteitsindicatie voor (onderdelen van) alle pensioenregelingen."
Verder zouden de normen 'juist' en 'niet misleidend' moeten worden toegevoegd in de wetgeving, omdat uit AFM- en DNB-onderzoek is gebleken dat de informatieverstrekking niet altijd juist is en pensioenadministraties niet altijd op orde zijn. De toezichthouder vindt tot slot dat pensioenuitvoerders meer mogelijkheden moeten krijgen om deelnemers meer inzicht te geven in hun pensioensituatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.