nieuws

AFM legt Leadprovider boete op

Archief

Toezichthouder AFM heeft het bedrijf Leadprovider uit Zaltbommel een boete van € 96.000 opgelegd wegens het illegaal bemiddelen  in kredieten. Het bedrijf beschikte hiervoor niet over de benodigde vergunning.

AFM legt Leadprovider boete op

Uit onderzoek van de AFM is gebleken dat Leadprovider in de periode maart 2009 tot en met november 2010 via de websites Hypotheek-weetjes.nl en Delaagsterente.info meer dan alleen basale contactgegevens inwon bij consumenten. De gegevens werden tegen betaling doorgespeeld aan financiële dienstverleners. Leadprovider verrichte daarmee onrechtmatig werkzaamheden om kredietovereenkomsten tot stand te brengen, een overtreding van de Wet op het financieel toezicht (Wft).  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.