nieuws

Achmea wil dat tandarts inzicht geeft in prijs en kwaliteit

Archief

Achmea wil dat tandartsen meer inzicht geven in de prijs en kwaliteit van behandelingen. De maatschappij, moeder van zorgverzekeraars als Zilveren Kruis en Agis, stelt dit als voorwaarde bij het sluiten van contracten met de behandelaars. De stellingname volgt op het nieuws dat tandartsen het experiment met vrije prijzen massaal hebben aangegrepen om hun tarieven te verhogen.

Achmea wil dat tandarts inzicht geeft in prijs en kwaliteit

Achmea noemt de stijging van bijna 10% in het eerste kwartaal 'verontrustend'  en constateert dat voor patiënten en zorgverzekeraars niet duidelijk is of die prijsstijging wordt ondersteund door een hogere kwaliteit. "De mondzorgsector heeft niet of nauwelijks kwaliteitsrichtlijnen ontwikkeld die als basis kunnen dienen om te kiezen voor een tandarts op basis van prijs en kwaliteit."
Als enige verzekeraar kiest Achmea voor een maximaal bedrag per behandeling. Volgens de maatschappij houden veel tandartsen zich hier niet aan waardoor de klant alsnog moet bijbetalen."In een ideale situatie sluit elke tandarts een contract met een zorgverzekeraar waarin afspraken worden vastgelegd over de prijs en de kwaliteit", aldus Achmea dat slechts met 8% van de tandartsen een contract heeft.
Toch is het experiment met de vrije prijzen volgens de verzekeraar nog niet mislukt. "We geven het nog een kans zoals we dat van begin af aan doen. Maar dan moet de tandarts vandaag nog hard aan de slag met het geven van inzicht in de prijs, maar vooral de kwaliteit van zijn behandeling."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.