nieuws

Turien dekt ZZP’er op WEGAS-polis

Archief

ZZP’ers of ‘freelancer’ kunnen, naast het vaste personeel, voortaan ook worden meeverzekerd op de WEGAS-verzekering van Turien & Co. De uitbreiding is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad. De zaak betrof de werkgeversaansprakelijkheid voor personen die buiten dienstbetrekking voor de opdrachtgever werkzaamheden verrichtten.

Turien dekt ZZP’er op WEGAS-polis

De Hoge Raad oordeelde in deze zaak dat een bedrijf verantwoordelijk kan zijn voor de schade van de ZZP’er. Van belang is hierbij dat de verrichte werkzaamheden normaliter binnen het bedrijf worden uitgevoerd. Door deze uitspraak geldt de zorgplicht van werkgevers om te waken over de veiligheid van hun werknemers (7:658 BW) nu ook voor zelfstandigen die worden ingehuurd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.