nieuws

Sterk 2011 voor OOM Verzekeringen

Archief

Nicheverzekeraar OOM Verzekeringen heeft sterk 2011 achter de rug. De aanbieder van specialistische brand- en buitenlandverzekeringen zag het totale premieinkomen vorig jaar bescheiden groeien van € 15,9 mln naar € 16,1 mln. Hogere beleggingsopbrengsten zorgden ervoor dat het nettoresultaat omhoog schoot van € 4,8 mln naar €7,1 mln. Ook behaalde de verzekeraar tot eigen genoegen het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

Sterk 2011 voor OOM Verzekeringen

Het resultaat uit gewone bedrijfsactiviteiten steeg in 2011 van € 3,9 mln naar € 5,9 mln, hoofdzakelijk veroorzaakt door een eenmalige bate. De crisis heeft volgens de verzekeraar uit Rijswijk geen invloed gehad op de brand- en vandalismeportefeuille. In dit segment verzekert OOM onder meer strandpaviljoens, clubhuizen van sportverenigingen en ambassades.
Wel daalde de omzet van de ziektekostenportefeuille met 2%. Met deze activiteit en aanverwante verzekeringen richt OOM zich op Nederlanders die tijdelijk in het buitenland verblijven of buitenlanders die (langer) naar Nederland komen voor familiebezoek of in afwachting van een verblijfsvergunning zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.