nieuws

Senaat akkoord met verscherpt toezicht

Archief

De Eerste Kamer heeft na een debat met minister De Jager (Financiën)ingestemd met wetsvoorstellen om het toezicht op financiële instellingen te verbeteren. Het gaat om de Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen en Wet bekostiging financieel toezicht.

Senaat akkoord met verscherpt toezicht

Over een derde voorstel van de regering, de Wet aansprakelijkheidsbeperking DNB en AFM en bonusverbod staatsgesteunde ondernemingen, wordt op verzoek van de CDA-fractie na het Pinksterreces op 5 juni gestemd. De christendemocraten willen nog in conclaaf over de terugwerkende kracht van het bonusverbod voor ondernemingen die al staatssteun ontvangen. Dit onderdeel was op voorstel van de PVV aan de regeling toegevoegd. Ook de D66-fractie in de sentaat twijfelt aan de legitimiteit hiervan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.