nieuws

Monuta draagt winstdeling ten grave

Archief

Uitvaartverzekeraar Monuta wil af van de winstdelingsregeling en zal verzekerden in mei en juni rechtstreeks benaderen met een nieuw voorstel. Zij krijgen de keuze om hun winstdelingsregeling om te zetten in een verzekering zonder winstdeling. In ruil daarvoor krijgen zij 10% premiekorting voor de rest van de tijd dat premie moet worden betaald of een hoger verzekerd bedrag.

Monuta draagt winstdeling ten grave

"Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk dat verzekerden ervoor kiezen de winstdelingsregeling te behouden", schrijft salesmanager Jans Manting in een brief aan het met Monuta samenwerkende intermediair. Dat zou echter niet zo logisch zijn, want "helaas heeft deze regeling  onze klanten de laatste jaren weinig tot niets opgeleverd". Volgens Manting is de lage rentestand hiervan de oorzaak. Bovendien moet Monuta door nieuwe Europese regels voor verzekeringen met winstdeling steeds meer geld reserveren.
Om de mening van klanten over de voorstellen te polsen, zal Monuta op 8 mei naar 20.000 adressen een testmailing sturen met de voorstellen. Op basis van de uitkomsten wordt vanaf 26 juni in drie tranches de hoofdmailing verzonden naar 200.000 klanten. Als zij kiezen voor 10% korting op de premie, heeft dat volgens Monuta geen nadelige gevolgen voor de doorlopende provisie die het intermediair ontvangt.
Vragen van klanten naar aanleiding van de mailing zullen in principe door Monuta worden beantwoord, maar: "Vraagt de klant om advies van zijn of haar tussenpersoon, dan verwijzen wij deze uiteraard door naar u."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.