nieuws

Minder schade door natuurrampen doet Allianz plussen

Archief

De sector schade- en ongevallenverzekeringen van Allianz presteerde volgens financieel topman Oliver Bäte van Allianz in het eerste kwartaal van dit jaar boven verwachting goed. In de sector levensverzekeringen lag dat anders, daar daalde de vraag. De Duitse verzekeraar sloot het eerste kwartaal af met een winst van € 1,4 mld.

Minder schade door natuurrampen doet Allianz plussen

De prestaties van de Nederlandse Allianz-tak zijn geconsolideerd in de resultaten van de grote Duitse moeder. In Nederland bedroeg het bruto premie-inkomen € 251 mln, dat is beduidend lager dan de € 295 mln in het eerste kwartaal van 2011. De schaderatio (verhouding uitkeringen en premies) komt uit op 74,4% (2011: 70%).
Het goede groepsresultaat van de verzekeringsreus is mede te danken aan het uitblijven van grote natuurrampen zoals die zich voordeden in het eerste kwartaal van vorig jaar. De verwoestende aardbevingen in Nieuw-Zeeland en Japan hebben Allianz veel geld gekost. De operationele winst van Allianz kwam in het eerste kwartaal uit op ruim € 2,3 mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.