nieuws

Korting pensioen wellicht lager

Archief

Minister Kamp wil de waarde van de beleggingen van pensioenfondsen soepeler beoordelen. Maar tegelijkertijd stelt hij strengere eisen aan de fondsen, zo staat vandaag in de Volkskrant.

Korting pensioen wellicht lager

Volgens de krant hoeven pensioenfondsen volgend jaar de pensioenen mogelijk minder te verlagen. Het kabinet wil de spelregels voor de pensioenfondsen veranderen. Of dat in alle opzichten gunstig uitpakt voor werknemers en gepensioeneerden, is nog onduidelijk, want de eisen aan de fondsen worden strenger. Nu is de stand van zaken op één dag, 31 december, cruciaal voor de dreigende korting van de pensioenen die de fondsen uitbetalen. Als hun belegde geld dan minder dan 105% van de toegezegde pensioenen waard is, moeten zij die in april verlagen. Demissionair minster Kamp (Socaile Zaken) wil deze dagnotering vervangen door de gemiddelde dekkingsgraad in het afgelopen jaar.
(Volkskrant, pag. 21)
 
Blut EuroPsyche vraagt donaties
(Volkskrant, pag. 8)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.