nieuws

Herstel gloort voor Amerikaanse huizenmarkt

Archief

De huizenmarkt in de Verenigde Staten heeft de weg naar boven weer gevonden. In april steeg het het aantal verkochte woningen voor het eerst sinds drie maanden met 3,4%, zo blijkt uit cijfers van vastgoedmakelaars. De gemiddelde hiuzenprijs ligt nu 10% hoger dan een jaar geleden.

Herstel gloort voor Amerikaanse huizenmarkt

Het afgelopen jaar werden in Amerika 3,62 miljoen huizen verkocht, licht hoger dan de verwachting. De omslag is volgens de makelaars te danken aan het herstel op de arbeidsmarkt, de lagere huizenprijzen en vooral de lage hypotheekrente. Gemiddeld betaalt een Amerikaan 3,79% rente voor een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Ook het beleid van de Amerikaanse overheid om foreclosures – gedwongen verkopen tegen spotprijzen – tegen te gaan, lijkt zijn vruchten af te werpen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.