nieuws

Geen btw op verkoop van leads aan geldverstrekker

Archief

Het door een onderneming tegen betaling ter beschikking stellen van ‘leads’ aan verstrekkers van financiële producten, valt onder de btw-vrijstelling voor kredietbemiddeling. Dat heeft Gerechtshof in Arnhem onlangs beslist.

Geen btw op verkoop van leads aan geldverstrekker

De procedure betrof een ondernemer die een website exploiteerde, waarop consumenten financiële producten konden vergelijken. De gegevens van die potentiële klanten (leads) werden tegen betaling ter beschikking gesteld aan geselecteerde financiële instellingen, die vervolgens in contact konden treden met deze consumenten.

Om onder de vrijstelling te vallen, moet de activiteit tot doel hebben dat twee partijen een overeenkomst sluiten, aldus het Hof Arnhem. De bemiddelingsdienst kan zich er volgens het hof, op grond van Europese rechtspraak, toe beperken een contractspartij te wijzen op de gelegenheid een overeenkomst te sluiten. Op grond daarvan zijn de desbetreffende activiteiten van deze ondernemer vrijgesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.