nieuws

‘Binnen dertig jaar einde hypotheekrenteaftrek’

Archief

Kopers en huurders zijn het eens over een aanpak voor de woningmarkt. Vereniging Eigen Huis, huurdersvereniging Woonbond en corporatiekoepel Aedes pleiten in hun gezamenlijke notitie Wonen 4.0 voor volledige afbouw van de hypotheekrenteaftrek binnen 30 jaar. Daarnaast moeten de huren jaarlijks 2% boven inflatieniveau stijgen.

‘Binnen dertig jaar einde hypotheekrenteaftrek’

De drie partijen hebben anderhalf jaar onderhandeld over het hervormingsplan dat de doorstroming op de woningmarkt weer op gang moet brengen. Aedes en de Woonbond moeten het akkoord nog wel laten goedkeuren door respectievelijk de aangesloten corporaties en huurdersverenigingen.
Door het uitlekken van de grote lijn van het rapport besloten de initiatiefnemers woensdag -een dag eerder dan gepland-  ook al de andere details van het plan naar buiten te brengen. Het schrappen van de hypotheekrenteaftrek en huurstijging moeten worden gecompenseerd door een verlaging van de inkomenstenbelasting. Daarnaast moet er een woontoeslag komen voor de lagere (midden)inkomens in zowel de koop- als de huursector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.