nieuws

Aegon ziet winst in eerste kwartaal fors toenemen

Archief

Aegon heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst gerealiseerd van € 521 (327) mln. De groei kwam voornamelijk door belastingmeevallers en een hogere waardering van bezittingen. De onderliggende opbrengsten klommen met € 11 mln ten opzichte van vorig jaar naar € 425 mln.

Aegon ziet winst in eerste kwartaal fors toenemen

De totale afschrijvingen van Aegon bleven vorig kwartaal beperkt tot € 41 mln en hadden vooral betrekking op producten die gerelateerd zijn aan Amerikaanse hypotheken. De opbrengsten van Aegon stegen in het eerste kwartaal naar € 1,8 mld. Dat was een kwart meer dan een jaar eerder. Vooral de verkoop van schade- en zorgverzekeringen nam sterk toe. De hogere afzet van levensverzekeringen in de Verenigde Staten woog niet op tegen de daling in Nederland en Groot-Brittannië. Volgens financieel directeur Jan Nooitgedagt besloegen de provisie-inkomsten van de verzekeraar (uit fee-activiteiten) het afgelopen kwartaal 35 % van de totale inkomsten, een percentage dat tot de doelstellingen voor 2015 behoorde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.