nieuws

Wijzer in geldzaken gaat de grens over

Archief

Wijzer in geldzaken wordt tijdens de komende G20 in Mexico op 18 en 19 juni als best practice aangeboden aan de G20 landen. De Nederlandse aanpak van financiële educatie – waarbij overheid, financiële sector en maatschappelijke organisaties samenwerken in een platform met een gezamenlijke aanpak en een gezamenlijk merk – wordt internationaal als toonaangevend voorbeeld gezien.

Wijzer in geldzaken gaat de grens over

De Nederlandse aanpak krijgt internationaal steeds meer navolging. Zo presenteerde Wijzer in geldzaken haar aanpak in 2011 in Maleisië en in Nieuw-Zeeland. In Brazilië is onlangs het Nationale Comité voor Financiële Educatie (CONEF) opgericht, waarin toezichthouders, ministeries, onderwijsinstellingen, financiële sector en maatschappelijke organisaties samenwerken. Daarnaast heeft een aantal landen, zoals Nieuw-Zeeland, concrete plannen voor de organisatie van een evenbeeld van de Week van het geld. Maar ook in België zijn vergevorderde plannen voor een gelijksoortige aanpak. Op 11 april luidde Wijzer in geldzaken voorzitter Gita Salden de gong op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext in het kader van de internationale Dag van de Financiële Geletterdheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.