nieuws

Manifest pensioendebat naar Stichting van de Arbeid

Archief

Vandaag ontvangt de Stichting van de Arbeid, voorgezeten door Bernard Wientjes en Agnes Jongerius, het manifest dat is opgesteld naar aanleiding van het debat Pensioenstrijd, van afgelopen maandag.

Manifest pensioendebat naar Stichting van de Arbeid

AM organiseerde dit debat waar 230 pensioencracks op af kwamen, samen met het tijdschrift PensioenAdvies. Het manifest vermeldt de belangrijkste denkrichtingen die tijdens het debat de revue passeerden maar wijst er ook op dat hervormingen uitblijven doordat partijen geen oog hebben voor elkaars belangen en intenties.
Werkgeversorganisaties houden krampachtig vast aan de voor hun leden onder het bewind van voormalig minister Donner (al te) makkelijk binnengehaalde wapenfeiten in het huidige pensioenakkoord. En een aantal vakbonden schuift de rekening van onafgefinancierde pensioenrechten te gretig door naar een jonge, ongeorganiseerde groep werknemers ten faveure van behoud van rechten voor hun relatief oudere ledenbestand.

 

Lees hier het manifest.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.