nieuws

Consultatie wetswijzigingen tot 11 mei

Archief

Marktpartijen kunnen tot 11 mei hun reactie geven op de wijzigingen die minister De Jager per 1 januari volgend jaar wil doorvoeren in het Besluit gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo). Naast het provisieverbod voor complexe producten wil de minister een beroepseed invoeren voor alle medewerkers in de financiële sector.

Consultatie wetswijzigingen tot 11 mei

De voorgestelde wijzigingen zijn gepubliceerd op een consultatiewebsite waar reacties kunnen worden gegeven. Behalve de nieuw toegevoegde 'bankierseed' en de aangescherpte transparantieregels voor hypotheekverstrekkers bevat het maatregelenpakket van De Jager onder meer de al eerder voorgestelde diplomaplicht voor financieel adviseurs, een maximumrente voor flitsleningen en het aan banden leggen van aflossingsvrije hypotheken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.