nieuws

CDA wil schade verhalen op ouders

Archief

Kinderen die spiegels van auto’s trappen, bushokjes vernielen of graffiti spuiten, zadelen hun ouders voortaan op met een flinke kostenpost. Tenminste, als het aan CDA-Kamerlid Coskun Çörüz ligt. Hij dient deze week een initiatiefwet in die ervoor moet zorgen dat slachtoffers de schade kunnen verhalen op ouders. De Gelderlander, een van de GPD-dagbladen, schrijft daar vandaag over.

CDA wil schade verhalen op ouders

De schade die kinderen tot 14 jaar veroorzaken, wordt tot nog toe gedekt door de verzekering. Zijn kinderen tussen 14 en 18 jaar, dan staan slachtoffers van vandalisme vaak met lege handen, aldus Çörüz. Om hen meer kans te geven op een vergoeding, moeten de regels volgens de CDA'er worden aangepast.
De CDA'er weet niet precies hoeveel schade door kinderen tussen 14 en 18 jaar opzettelijk wordt veroorzaakt. "Maar het gaat om miljoenen", zo denkt hij in De Gelderlander hardop. Çörüz verwacht dat hij in de Tweede Kamer voldoende steun zal krijgen.
(De Gelderlander, pag. 4)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Vergelijking kosten pensioen in 2013
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
AFM: stel provisieverbod ook in voor banken
(Trouw, pag. 16)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.