nieuws

Rabo-topman: ‘Huizen 10% te duur’

Archief

De huizenprijzen in Nederland zijn nog zo’n 10% te hoog. Dat zei Rabo-bestuurder Piet van Schijndel, binnen de bank verantwoordelijk voor hypotheken, eind februari in een gesprek met het Financieele Dagblad. ‘Als je de prijs van een woning in het jaar 2000 op 100 stelt, was die in 2008 al opgelopen naar 150. Nu zitten we rond de 135, maar is dat de bodem? Bij een normale inflatie had je nu op 120 gezeten’, aldus Van Schijndel. De Rabo-bestuurder ziet graag een snelle correctie van de prijzen, want dan kan de woningmarkt weer op gang komen. De eigen Rabo-economen voorspellen een trage daling van de huizenprijzen. Voor dit jaar gaan ze uit van een afname met 5%. Analisten van ING houden rekening met een vergelijkbare daling.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.