nieuws

Rabo blijft groeien in hypotheken

Archief

Rabobank heeft – inclusief Obvion – vorig jaar het marktaandeel in hypotheken vergroot tot 31,7% (29,0%). Afgezet tegen marktcijfers van het Kadaster is daarmee de productie gegroeid tot _ 21,5 (19,2) mld.

 

De particuliere kredietportefeuille, die voor driekwart uit Nederlandse leningen bestaat, is met 2% toegenomen tot _ 212,3 (208,0) mld. De portefeuille bestaat nagenoeg geheel uit woninghypotheken. De situatie op de woningmarkt blijft ook volgens de Rabobank ‘zorgwekkend’. "Hervorming van de woningmarkt verdient hoge prioriteit en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van het consumentenvertrouwen en een aantrekkende economische groei", luidt het in het jaarverslag.

 

De spaargelden van particulieren liepen op met 7% tot _ 140 mld. Het beheerd en bewaard vermogen van klanten daalde per saldo met 3% tot _ 264 mld vanwege negatieve beleggingsresultaten.

 

De nettowinst van de Rabobank over 2011 bedroeg _ 2,6 mld: 5% lager dan in 2010.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.