nieuws

Nibe-SVV en Achmea samen in pensioenopleiding

Archief

Opleidingsinstituut Nibe-SVV gaat samen met Achmea Academy en De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam opleidingen voor de het Wft-diploma Pensioenverzekeringen aanbieden. Het gaat volgens de drie partijen om een "breed en flexibel opleidingsaanbod". Het doel is dat zowel ervaren als beginnende pensioenadviseurs zich op hun eigen manier op het examen kunnen voorbereiden. Om de beste manier te bepalen, kunnen zij een online quickscan doen, die leidt tot een gericht studie- of examenadvies. De leermiddelen bestaan onder meer uit een zelfstudiepakket met e-learning, praktijkcolleges en integratiedagen om de theorie te vertalen naar de dagelijkse adviespraktijk. Afsluitend kan een examentraining gevolgd worden. De integratiedagen worden verzorgd door de Achmea Academy en zijn vooral gericht op het assessmentdeel van het examen. Kandidaten worden in twee dagen en in een groep van maximaal twaalf deelnemers intensief begeleid bij het vertalen van de theorie naar de praktijk. De VU verzorgt tien praktijkcolleges van drie uur, waarin de juridische en fiscale aspecten van pensioenadvisering, financiële analyse en risicomanagement worden belicht. Als docent treden onder anderen op Erik Lutjens, Herman Kappelle en Ben Schuurman.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.