nieuws

‘Hypotheekregels met consumptief krediet omzeild’

Archief

De vereniging van hypothecair planners NVHP signaleert dat er steeds meer partijen zijn die “actiever dan voorheen” consumptief krediet aanbieden om deels een woning mee te financieren. “Deze ontwikkeling heeft mede te maken met de invoering van het maximum van 106% van de waarde van de woning en uiteraard met het commerciële acceptatiebeleid van aanbieders.”

‘Hypotheekregels met consumptief krediet omzeild’

Met een zogeheten WOZ-krediet worden de normen omzeild die gelden voor hypothecair krediet. "De ontvangen signalen duiden erop dat er partijen zijn die actief het instrument van consumptief krediet aanbieden, daar waar de mogelijkheden van hypothecair krediet de wens van een consument om een bepaalde woning te kopen, belemmeren", schrijft de NVHP in haar nieuwsbrief. "Een oneigenlijk gebruik van de combinatie van consumptief en hypothecair krediet als financiering van een woning is risicovol voor de consument en kan opnieuw leiden tot reputatieschade voor de sector."
De AFM is door de vereniging inmiddels gewezen op deze werkwijze.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.