nieuws

Dela wil AFM voor rechter slepen

Archief

Dela wil toezichthouder AFM via de rechter een tik op de vingers gaan geven. Aanleiding is een rapport dat de AFM eind vorig jaar opstelde over uitvaartverzekeringen. Dela wil rectificatie van het rapport om verdere reputatieschade tegen te gaan.

 

De Eindhovense uitvaartverzekeraar noemt de inhoud van het AFM-rapport misleidend. "Wij hebben last van dat rapport", stelt Dela-directeur Edzo Doeve.

 

Tijdens het algemeen overleg over het provisieverbod toonden diverse parlementariërs zich eveneens zeer kritisch op de kwaliteit van het AFM-rapport. Minister De Jager erkende die kritiek, maar stelde dat de AFM in een brief aan uitvaartverzekeraars inmiddels enkele nuanceringen heeft aangebracht. Dela zegt die brief echter niet te hebben ontvangen.

 

Niet lichtzinnig

De minister gaf tevens aan pas over enkele jaren een vervolgonderzoek zinvol te achten. "Dat betekent dat we nog jaren met dit rapport opgescheept zitten. Daar gaan wij niet op zitten wachten", zegt Doeve. Dela heeft een gespecialiseerd advocatenkantoor in de arm genomen en beslist komende week of een gang naar de rechter wordt gemaakt. "Dat doen we niet lichtzinnig: we moeten in de toekomst door met de AFM."

 

Intermediair

Met het afgekondigde provisieverbod op uitvaartverzekeringen zegt Dela overigens prima te kunnen leven. Samen met tussenpersonen wordt al enige tijd gewerkt aan alternatieve businessmodellen. Datzelfde stelt concurrent Yarden, die in 2011 al met een netto-uitvaartverzekering (zonder provisie) kwam. "Het intermediair blijft een belangrijk distributiekanaal voor ons", zegt directielid Serge Evers. "Wel is een andere samenwerking nodig."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.