nieuws

Centraal Beheer adviseert stuurslot tegen autodiefstal

Archief

Centraal Beheer Achmea raadt autobezitters voorlopig aan naast een volgsysteem ook een mechanisch slot als een stuurslot te gebruiken.

 

Het preventieve advies volgt op recente berichtgeving dat dure auto’s sinds augustus vaker worden gestolen, ondanks dat ze zijn uitgerust met een voertuigvolgsysteem. Dieven gebruiken vaker zenders die het volgsysteem verstoren om uit handen van de politie te blijven.

 

Sinds augustus ziet Centraal Beheer, marktleider bij autoverzekeringen, een significante stijging van deze diefstallen. Het gaat daarbij volgens de verzekeraar om enkele tientallen auto’s per jaar. Naast dure wagens als Mercedessen en sportwagens, betreft de diefstal vooral jong gebruikte auto’s als Volkswagen Golf en BMW’s van de series 1, 3 en 5.

 

Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is het probleem tot nog toe beheersbaar: "80% tot 85% van de gestolen auto’s die met een volgsysteem zijn uitgerust wordt teruggevonden", aldus een woordvoerder. Van alle gestolen dure wagens samen komt ongeveer 40% weer bij de rechtmatige eigenaar terug.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.