nieuws

AFM ziet geen hypotheekproblemen voor flexwerkers

Archief

Volgens de AFM biedt de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) voldoende ruimte om mensen zonder vast arbeidscontract een verantwoorde hypotheek te verlenen. De toezichthouder meldt dat in reactie op de Vereniging Eigen Huis, die een specifieke hypotheek voor flexwerkers bepleit.

AFM ziet geen hypotheekproblemen voor flexwerkers

De AFM vindt dat met de huidige gedragscode niet nodig. "Banken moeten daarbij de afweging maken of iemand op de lange termijn zijn hypotheeklasten kan blijven betalen. Om die inschatting te maken, moeten banken iedere situatie zorgvuldig bekijken en op zijn merites beoordelen. Bij het maken van die afweging kan het inkomen uit het verleden een rol spelen, zoals dat ook bij ondernemers nu vaak het geval is."
Desondanks wil de toezichthouder wel praten over knelpunten. "Wij zien dat er problemen zijn op de woningmarkt en dragen graag bij aan een gesprek over verbeteringen", zegt AFM-voorzitter Ronald Gerritse.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.