nieuws

Willis wijzigt standpunt volumebonussen na winsthalvering

Archief

Makelaarsgigant Willis, die twee jaar terug nog bezwoer nooit meer volumebonussen te accepteren, staat met ingang van april weer open voor dergelijke ‘contingent commissions’. Een winsthalvering en druk van de markt liggen ten grondslag aan de ommezwaai.

Willis wijzigt standpunt volumebonussen na winsthalvering

De kwestie rond volumebonussen speelt vooral op het terrein van werknemersverzekeringen, zegt Willis. "Een aantal verzekeraars voert diverse beloningsniveaus in, gebaseerd op volumes, en blijft traditionele contingent commissions betalen." Om concurrerend te kunnen blijven, wil Willis weer reguliere volumegerelateerde beloningen gaan accepteren, ook al blijft het de traditionele volumebonussen afwijzen. Voor andere producten blijft het bedrijf elke omzetgerelateerde beloning vermijden.
Twee jaar terug kwam Aon al terug op het besluit om geen vergoedingen op basis van omzet meer te accepteren; Marsh heeft dat standpunt vooralsnog niet gewijzigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.