nieuws

Vereinigte Hagel breidt dekking Brede Weersverzekering uit

Archief

Vereinigte Hagel heeft de drempelwaarden van de Brede Weersverzekering voor akkerbouwers, groentetelers, bloembollentelers en fruittelers (Secufarm 7) aangepast aan de wensen van de telers. Telers komen hierdoor sneller in aanmerking voor een schade-uitkering.

Vereinigte Hagel breidt dekking Brede Weersverzekering uit

Secufarm7 dekt schade ontstaan door hagel, extreme neerslag, extreme droogte, vorst, storm, ijzel, sneeuwdruk, erosie en brand door bliksem. Voor bijvoorbeeld akkerbouwers geldt een laag eigen risico en een hoge netto schade-uitkering. Schadeafhandeling vindt plaats per perceel en wordt gedaan door ervaren taxateurs. Het betalen van de premie hoeft pas aan het eind van het teeltseizoen, maar voor 15 oktober.
De overheid wil een structurele oplossing bieden voor weergerelateerde risico's en biedt daarom een tegemoetkoming aan op de premie van maximaal 60%. Het ad hoc uitkeren van schade aan telers bij extreme weersomstandigheden wordt echter stopgezet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.