nieuws

Turien verhoogt autopremies tussen 2,5% en 10%

Archief

Assuradeurenbedrijf Turien gaat de motorrijtuigpremies voor nieuwe en bestaande klanten respectievelijk per 1 maart en per 1 april verhogen en schrapt de no-claimbeschermer, die sinds juli 2010 alleen nog bij de Prima Auto Polis te sluiten was, uit het assortiment. Bestaande no-claimbeschermers blijven gehandhaafd, maar tegen fors hogere tarieven. De premies voor motorverzekeringen wijzigen niet.

Turien verhoogt autopremies tussen 2,5% en 10%

Voor de Primair en de Prima Auto Polis voor personenauto's gaat de WA-premie met 3% omhoog en de casco-premie met 8%. Voor de Premium Auto Polis voor personenauto's stijgt de premie voor zowel WA als casco met 3%. Voor klassiekers stijgen de premies van de drie varianten (Primair, Prima en Premium) voor WA met 2,5% en voor casco met 10%. Bij bestelauto's gaan zowel de WA- als de cascopremies voor de Primair en Prima Polis met 10% omhoog.
De premies voor bestaande no-claimbeschermers gaan voor losse WA of cascoverzekeringen omhoog naar € 42,25 (32,50) en voor allriskpolissen naar € 84,50 (65).
Turien zegt de premieverhogingen te moeten doorvoeren "wegens de toegenomen schadelast". Dat was precies een jaar geleden ook het argument voor een veel geringere verhoging van de autopremies, die toen werd gemotiveerd door "de opeenvolgende winters met slechte weersomstandigheden en de matige staat van het Nederlandse wegennet."
Risicodrager voor de Turien-autopolissen is Zurich.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.