nieuws

Schrikkeldag kost verzekeraars € 21 miljoen

Archief

Een schrikkeldag staat gelijk aan 24 uur extra kans om bijvoorbeeld een auto-, inbraak of brandschade op te lopen. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek becijferde dat de schrikkeldag op 29 februari verzekeraars zo’n € 21 mln heeft gekost.

Schrikkeldag kost verzekeraars € 21 miljoen

Dat is namelijk het gemiddelde schadebedrag per dag van motorrijtuigen-, brand- (inboedel/opstal) en een aantal overige verzekeringen (rechtsbijstand en reisverzekeringen). Motorrijtuigen nemen het grootste gedeelte voor hun rekening (goed voor een dagelijkse schadepost van € 9,5 mln), gevolgd door brand (€ 5,9 mln) en overige verzekeringen (€ 5,4 mln). Toch ondervinden verzekeraars weinig last van de extra schadepost die ze gisteren opliepen. In de premiestelling is namelijk al rekening gehouden met eens in de vier jaar een extra schadedag. In de praktijk betekent dit dat de premie per jaar op basis van 365¼ dagen wordt berekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.