nieuws

Productie ING Nederland vorig jaar 20% gestegen

Archief

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van ING heeft de brutopremieomzet vorig jaar met 0,7% vergroot tot € 5.911 (5.871) mln. De verkoop van verzekeringen leverde in 2011 liefst 20% meer op: aan nieuwe premie-inkomsten kwam € 369 (307) mln binnen, vooral dankzij het pensioenbedrijf.

Productie ING Nederland vorig jaar 20% gestegen

Het vierde kwartaal was goed voor een premieomzet van 1.022 (993) mln (+3%), waarvan € 64 (55) mln uit nieuw gesloten polissen. ING is vooral te spreken over de inkomsten uit nieuw gesloten en verlengde pensioencontracten.
Het onderliggend resultaat dook in de laatste drie maanden van het jaar in de min: -24 (+112) mln. Over heel 2011 is het resultaat uit verzekeringen in ons land 15% hoger uitgekomen op € 890 (773) mln. ING rept in het kwartaalbericht van hogere kosten in verband met het compensatietraject voor beleggingsverzekeringen en een toegenomen bedrag aan claims in de branche Ongevallen en ziekte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.