nieuws

Premies inboedelverzekeringen licht gestegen

Archief

De gemiddelde premies van inboedelverzekeringen zijn in de afgelopen twee jaar gestegen met 2,5% tot 4%, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView. Deze stijging komt niet zozeer doordat de verzekeraars duurder zijn geworden, maar doordat de gemiddelde waarde van de inboedel, en daarmee de premie, is gestegen. De onderliggende premies van de verzekeraars stegen gemiddeld met 0,71% en waren dus maar voor een beperkt deel de oorzaak van de stijging van de klantpremies.

Premies inboedelverzekeringen licht gestegen

MoneyView onderzocht ruim vijftig inboedelverzekeringen en constateerde dat een hogere kwaliteit van de dekkingen zich vrijwel óók altijd vertaalt in een hogere premie. Er is niet één product dat de maximale score van vijf sterren boekt op zowel prijs als kwaliteit. ANWB, Unigarant, Verzekeruzelf.nl en Woongarant scoren op prijs, terwijl Interpolis, Nationale-Nederlanden, SNS Bank en Turien & Co vooral scoren op de kwaliteit van hun inboedelverzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.