nieuws

Hypotheekproductie 30% lager in januari

Archief

De verkoop van nieuwe woninghypotheken heeft in januari ruim 30% minder productie opgeleverd dan een jaar eerder: er is voor _ 3,31 (4,77) mld aan nieuwe hypotheken ingeschreven bij het Kadaster.

 

Daarmee wordt de productiedaling, die in de tweede helft van vorig jaar begon, doorgezet. December was goed voor een min van 25% in hypotheekproductie.

 

Het Kadaster hanteert met ingang van januari overigens nieuwe selectiecriteria, waardoor de totalen over voorgaande periodes zijn aangepast. Over januari 2011 was oorspronkelijk een productie van _ 4,95 mld gemeld. Het aantal ingeschreven hypotheken is in januari met een kwart gedaald tot 13.598 (18.082).

 

Het aantal executieveilingen is sterk gedaald: vorige maand waren er 149 gedwongen woningverkopen, tegen nog 393 in januari vorig jaar. December had nog een forse stijging laten zien tot 384 (128) executieverkopen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.