nieuws

De Jager: ‘ASR toch onder bonusverbod’

Archief

Minister De Jager is er net als de Tweede Kamer op tegen dat de ASR-top buiten het bonusverbod voor door de staat gesteunde financiële instellingen valt. Dat bleek maandag in een debat in de Tweede Kamer.

ASR valt nu buiten het bonusverbod omdat er geen sprake zou zijn van staatssteun. Het bedrijf werd bij de redding van Fortis/ABN in 2008 genationaliseerd, en dat is volgens Europese regels formeel geen staatssteun. De Jager zegt nu dat ASR een specifiek geval is en dat hij zich kan voorstellen dat de maatschappij toch onder het bonusverbod valt.
Verder is het volgens De Jager zo dat als ASR verkocht wordt, de investeerder waarschijnlijk een bonusbeleid zal willen. Als de staat dat zou blokkeren, gaat dat ten koste van de verkoopprijs. Datzelfde geldt ook voor ABN Amro: "Bij een beursgang moet de totale ban op bonussen eraf, want anders krijgen we ons geld niet terug'', aldus De Jager.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.