nieuws

Zwitserleven maakt UPO-filmpje

Archief

Deelnemers die pensioen opbouwen bij Zwitserleven krijgen hun Uniform Pensioen Overzicht (UPO) deze maand in de vorm van een video animatie. In maximaal drie minuten krijgt de werknemer inzicht in de persoonlijke pensioensituatie. De video animatie is in een afgeschermde omgeving alleen voor de betreffende deelnemer zichtbaar.

Zwitserleven maakt UPO-filmpje

Reden voor het beeldende UPO is een recent onderzoek van TNS NIPO waaruit blijkt dat het papieren UPO door slechts 60% vluchtig wordt doorgelezen en daarna opborgen. Maarten Edixhoven, directievoorzitter bij Zwitserleven: “Met de persoonlijke video animatie willen wij een aantrekkelijk alternatief bieden naast de taaie papieren variant. Wij willen op deze manier een nieuwe weg inslaan om het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten.”
De animatie is ontwikkeld voor iedere deelnemer met een premiebetalende pensioenpolis bij Zwitserleven. De belangrijkste onderwerpen en bedragen uit het pensioenoverzicht komen erin naar voren. Ontvangt de werknemer meerdere UPO's van Zwitserleven, dan zijn deze bij elkaar opgeteld. Na het bekijken van de video animatie weet elke deelnemer hoeveel pensioen hij krijgt als hij in dienst blijft bij dezelfde werkgever. Voor een nadere onderbouwing blijft de papieren UPO voor deelnemers het uitgangspunt.
Medio deze maand ontvangen de eerste deelnemers een link naar de persoonlijke video animatie. De persoonlijke video is drie maanden beschikbaar en wordt daarna uit veiligheidsoverwegingen vernietigd.  Deze maand krijgen 175.000 pensioendeelnemers bij Zwitserleven een bericht met inloginstructies.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.