nieuws

Ziekenhuizen gaan eigen zorgpolis aanbieden

Archief

In een ultieme poging hun bestaansrecht te handhaven introduceren veertig ziekenhuizen, gebundeld in de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), volgend jaar een eigen zorgverzekering.

Ziekenhuizen gaan eigen zorgpolis aanbieden

De Beter Dichtbijpolis moet tegenwicht bieden aan de ‘machtsgreep door enkele grote zorgverzekeraars die een forse vermindering van het aantal ziekenhuizen nastreven’, zo is vanmorgen te lezen in de Telegraaf. Volgens de SAZ willen grote verzekeraars zoals Achmea, CZ, Menzis en VGZ het huidige aantal van negentig ziekenhuizen in Nederland, het liefst gehalveerd zien. De ziekenhuizen gaan zich gezamenlijk verzetten tegen de plannen van de verzekeringswereld om de gezondheidszorg sterk te concentreren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.