nieuws

Wereldwijde federatie voor verzekeraars

Archief

In Washington is de wereldfederatie van verzekeringsorganisaties opgericht. De Global Federation of Insurance Associations (GIFA) gaat zich bezig houden met een breed spectrum aan onderwerpen waar verzekeraars wereldwijd mee te maken hebben. Ook het Verbond van Verzekeraars is tot de GIF toegetreden.

Wereldwijde federatie voor verzekeraars

De nieuwe federatie vertegenwoordigt 90% van de wereldwijde verzekeringsindustrie. Hierin ging vorig jaar 4,5 triljoen dollar om. Onderwerpen waar de GIFA zich onder meer mee gaat bezighouden zijn het debat over het wereldwijde systeemrisico, het toezicht op multinationale verzekeringsgroepen, marktgedrag en maatregelen tegen witwassen. Het Verbond is ook lid van de Europese federatie voor verzekeringsorganisaties, Insurance Europe.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.