nieuws

Verzekeraars nog niet klaar voor Solvency II

Archief

Een ruime meerderheid van de Europese verzekeraars is nog niet klaar voor de Europese richtlijn Solvabiliteit II (Solvency II). Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau BearingPoint onder ruim 350 Europese verzekeraars. Vooral aan de rapportagekant schort nog het nodige. Volgens BearingPoint heeft 84% van de verzekeraars nog steeds geen rapportagekader. 

Verzekeraars nog niet klaar voor Solvency II

Verzekeraars zijn waarschijnlijk per 30 juni 2013 verplicht om hun processen en systemen voor deugdelijk bestuur, risicobeheer en compliance in overeenstemming te brengen met de nieuwe richtlijn.  De maatschappijen richten zich vooralsnog vooral op de eerste twee pijlers van de Solvency II: kapitaalvereisten en risicobeheer. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 40% van de onderzochte verzekeraars de complexiteit van de verslaglegging (pijler 3) onderschat. Wel denkt 60% de komende periode een besluit te nemen over een rapportagepakket.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.