nieuws

Nederlander verwacht premiestijging zorg van 9%

Archief

Ongeveer 86% van de Nederlanders verwacht dat komend jaar de zorgpremie zal stijgen met bijna 9%. Dat blijkt uit onderzoek van de Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders.

Nederlander verwacht premiestijging zorg van 9%

Volgens Erik Hordijk, directeur van de Verzekeringssite.nl, is het opvallend dat zoveel mensen verwachten dat de zorgpremie gaat stijgen. “Het eigen risico gaat in 2013 fors omhoog naar € 350. In voorgaande jaren hebben we gezien dat dan de premiestijging grotendeels wordt opgevangen door een verhoging van het eigen risico. Hierdoor zal waarschijnlijk de premie in 2013 beperkt stijgen, wat tot gevolg heeft dat waarschijnlijk minder mensen zullen overstappen naar een andere zorgverzekering”, aldus Hordijk.
Net als vorig jaar zou 8% van de Nederlanders van plan zijn om over te stappen, 56% twijfelt nog over een overstap. Uiteindelijk stapten een miljoen Nederlanders over naar een andere zorgverzekeraar. Dat is ongeveer 6%. Volgens de Verzekeringssite.nl is sinds 2005 een modaal inkomen 50% meer gaan betalen aan de zorgverzekering. In 2006 werd het nieuwe zorgstelsel geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.