nieuws

Kosten beleggingspolis naar maximaal 3,5%

Archief

Ombudsman Verzekeringen Jan Wolter Wabeke wil het maximale jaarlijkse kostenpercentage in beleggingsverzekeringen terugbrengen naar hooguit 3,5%, melden bronnen rond het overleg tussen Wabeke en verzekeraars over de afhandeling van beleggingspolisclaims

Alles daarboven moet worden terugbetaald aan verzekerden. Onduidelijk is nog over welk bedrag dat percentage moet worden berekend: het belegd vermogen of het rendement. Wordt de premie als basis genomen, dan betekent 3,5% een forse inperking: volgens CVS-berekeningen gaat nu 12% van de premie bij beleggingsverzekeringen op aan kosten. Als daar nog de advieskosten bij worden gerekend, dan is het kostenpercentage zelfs 20%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.