nieuws

Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

Archief

Vergelijkingssite Spaarrente.nl heeft becijferd dat sparen bij de onlangs actief geworden bank Knab alleen rendabel is voor mensen die jaarlijks minimaal € 7.200 opzij kunnen zetten. De verplicht te sluiten betaalrekening drukt het rendement fors.

Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

De betaalrekening kost € 180 per jaar. Bij een spaarrente van 2,5% worden die kosten pas terugverdiend bij een inleg van € 7.200. "Wie € 10.000 spaart in een jaar houdt hier nadat de rente is bijgeschreven en de kosten van de betaalrekening er vanaf zijn getrokken, € 70 aan over. Een rendement van 0,70%", zo rekent Spaarrente.nl verder. "Dat is dus nog niet eens een derde van de beloofde rente van 2,5%. En dan hebben we nog iets eens de inflatie meegeteld."

Directeur service en innovatie Marcel Kalse van Knab wijst op de andere diensten die de bank levert: "Je moet bij ons kijken naar het totaalpakket. Wij rekenen een fee van € 15 per maand, maar daarvoor krijgt de klant een totaalpakket aan producten en services, de spaarrekening is daar slechts een klein onderdeel van." Door de maandfee hoeft Knab geen kosten te versleutelen in producten en diensten, stelt Kalse. "Voor de klant is bij ons dus volstrekt helder wat hij betaalt. En krijgt hij altijd adviezen die zijn afgestemd op het belang van de klant en niet op het belang van de bank."

Bij Rabobank verdient de spaarder de kosten van de gedwongen betaalrekening na € 930 inleg terug; bij ING ligt die drempel op € 882.

Spaarrente.nl is een website van Mister Media, een bedrijf dat ook actief is met andere financiële sites als Geld.nl en Mister Money.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.