nieuws

Delta Lloyd verhoogt autopremies

Archief

De premies voor de particuliere autoverzekeringen van Delta Lloyd gaan met ingang van 6 september ophoog. In 2011 zag de verzekeraar in dit segment de gemiddelde schadelast met 25% toenemen. Alleen de Xclusief-lijn ontkomt aan de premiestijging.

Delta Lloyd verhoogt autopremies

De gemiddelde stijging van de WA autoverzekering bedraagt 8,5%. Daarnaast worden de onderdelen ruit en brand, storm en natuur met 3,5% verhoogd. Klanten met een WA/Beperkt Casco verzekering krijgen hierdoor te maken met een gemiddelde verhoging van 6,2%. De premie van de WA/Volledig Casco verzekering stijgt gemiddeld met 3,6%. Voor bestaande klanten gelden de nieuwe tarieven vanaf 1 oktober per prolongatiedatum. De toegenomen schadelast werd vorig jaar vooral veroorzaakt door letselschade en door meer diefstallen. Daarnaast ziet Delta Lloyd een verdubbeling van de schadefrequentie bij brand-, storm- en natuurschaden. Dit komt vooral door stormschade in de zomermaanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.