nieuws

“Consument kan besparen op verzekeringen”

Archief

Ondanks een ruime verdubbeling van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% kan de consument aanzienlijk besparen op zijn verzekeringen. Dit stellen zowel de Consumentenbond als vergelijkingssite Independer in een reactie op de verhoging van de assurantiebelasting die VVD en PvdA overeen zijn gekomen in het formatietraject. Volgens Independer loont overstappen naar een jaarpremie; de Consumentenbond wijst op de grote mate aan oververzekering.

“Consument kan besparen op verzekeringen”

Volgens de Consumentenbond kunnen consumenten aanzienlijk besparen op hun verzekeringskosten. Volgens de bond zijn mensen vaak meer dan een keer verzekerd voor een bepaald risico en hebben ze verzekeringen voor situaties die niet voor hen van toepassing zijn. "Een duur verzekerd gezin kan wel tot € 800 per jaar besparen", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. Vergelijkingssite Independer, onderdeel van verzekeraar Achmea, wijst consumenten erop dat ze tot 1 januari 2013 nog hun oude verzekering tegen maandpremie kunnen opzeggen en inruilen voor een nieuwe polis met jaarpremie. Voor het hele nieuwe jaar geldt dan alsnog het oude assurantiebelastingtarief van 9,7%. Bovendien geven een aantal verzekeraars volgens Independer tot wel 3% korting als wordt gekozen voor jaarpremie. Volgens de vergelijkingssite kan overstappen de consumenten in totaal zo'n € 150 opleveren. Dat voordeel is wel eenmalig, want bij prolongatie van de jaarpremie in 2013 geldt het hogere tarief assurantiebelasting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.