nieuws

Consument als eigenrisicodrager van het zorgrisico

Archief

Ondanks het streven van Interpolis om glashelder te zijn moet de verzekeraar concluderen dat nog maar weinig mensen precies weten welke kosten door welke zorgverzekering worden gedekt. Daarom start de verzekeraar een campagne die mensen moet helpen bij de keuze verzekeren of sparen. Een aanvullende zorgdekking is volgens Interpolis niet langer een vanzelfsprekendheid, ondanks de verschraling van het basispakket.

Consument als eigenrisicodrager van het zorgrisico

Verzekeren is volgens Arné van den Boom, directeur van Interpolis, ook voor zorg niet de enige oplossing, iets waarvan weinig mensen zich bewust zijn. “Als schadeverzekeraar zeggen wij: Bepaal eerst welke risico’s je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico’s die daarna over blijven moet je verzekeren.” Hij vervolgt: “Naast de basisverzekering sluit bijna 90% van de mensen een aanvullende ziektekostenverzekering af. Maar men heeft vaak geen idee wat bepaalde behandelingen kosten. Daarom is het moeilijk te bepalen óf en welke aanvullende verzekering bij zijn of haar persoonlijke situatie past. Wij willen dat mensen bewust kiezen voor de oplossing die het beste bij hun past. Als het om de kosten van zorgrisico’s gaat, dan kun je die ook afdekken door een bedrag opzij te leggen.” Het sparen voor de zorgkosten geeft Interpolis vorm in samenwerking met distributiepartner Rabobank.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.