nieuws

Autopremies in jaar tijd 11% gestegen

Archief

Verzekeringssite.nl heeft becijferd dat de premies voor autoverzekeringen sinds vorig jaar met gemiddeld 11% zijn gestegen. De autoverzekeraars die de premies gemiddeld het meest hebben laten stijgen, zijn Polis Direct (16%), ASR Budgio (14%) en Zelf.nl (13%).

Autopremies in jaar tijd 11% gestegen

De stijging zat vooral bij de WA-premies, die gemiddeld met 16% ofwel € 50 per jaar toenamen. De premies van de volledigcascodekking zijn gemiddeld met 6% (€ 28) per jaar toegenomen. Verzekeraars die met tussenpersonen werken, hebben de premies meer laten stijgen dan direct writers: respectievelijk met 12% en 9%.
Door de toenemende premiedifferentiatie die verzekeraars toepassen, blijken vooral risicogroepen zoals jongeren de premiestijgingen in hun portemonnee te voelen. De premie voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar is gemiddeld met 16% gestegen in het afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.