nieuws

Aquapol schrapt 200-millimeternorm

Archief

De onderlinge regenschadeverzekeraar voor de agrarische sector Aquapol heeft besloten om de schadevergoeding bij waterschade als gevolg van meer dan 200 millimeter neerslag in vier weken te laten vallen.

In de jaren 2006 en 2007 is namelijk de helft van de totale schadevergoeding uitgekeerd op basis van deze norm. In 2007 betaalde Aquapol wegens de zware regenval in juni en juli  € 1,3 mln aan 74 verzekerden. Deze last was niet meer te dragen door de aangesloten verzekeraars, meldt het bedrijf. De overige criteria, 75 millimeter in 24 uur, 100 millimeter in 48 uur of 150 millimeter in 96 uur, blijven gehandhaafd, evenals de norm dat er pas wordt uitgekeerd nadat een kwart van het gewas schade heeft opgelopen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.