nieuws

Woonboerderij in de as: negen ton schade voor Univé

Archief

Een felle uitslaande brand in een gerestaureerde woonboerderij aan de Oude Needseweg in Markelo, leverde verzekeraar Univé zondag een schadepost op van zo’n _ 900.000.

 

De brand is vermoedelijk op zolder ontstaan. Doordat er sprake was van een rieten kap heeft de brand zeer snel om zich heen kunnen grijpen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon niet worden voorkomen dat de boerderij volledig afbrandde. De bewoners bleven ongedeerd.

 

De boerderij stond in een afgelegen gebied, waardoor de brandweer moeite had om genoeg bluswater te krijgen. Een stal met koeien op het terrein werd nat gehouden om te voorkomen dat die ook vlam zou vatten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

De woonboerderij is verzekerd bij Univé. De verzekeraar heeft Lengkeek Expertise ingeschakeld. Door de verzekerde is Coolen Expertise in geschakeld voor contra-expertise. De schaderaming voor inboedel en opstal samen bedraagt negen ton.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.